Osmica pri Tohnu

Osmica pri Tonhu
Božo Škapin
Vrabče 25
6210 Sežana

T: 041 377 214
T: 041 910 513
T: 05 769 52 29
E: info@osmica.biz
W: www.osmica.biz

V aprilu in novembru vam na Vrheh odpre svoja vrata Osmica pri Tonhu v majhni vasici Vrabče. Vrhe so hribovito območje in razmejujejo Kras in Vipavsko dolino. Okolica vam ponuja lep razgled tako na Kras in Vipavo, odlične kolesarske in peš poti.

Na kmetiji pri Tonhovih se s kmetijstvom ukvarjamo že odkar kmetija stoji. V nekem obdobju smo se posvečali predvsem živinoreji, v 90-ih letih prejšnjega stoletja pa smo se usmerili v vinogradništvo in vinarstvo. Tako smo leta 1998 razširili in obnovili vinograde. Od živali so nam ostali še prašiči, ki dajo vse potrebno, da se pripravijo suhomesnate dobrote, ki jih ponujamo na kmetiji. Začetek z osmico je bil težak, saj smo se spustili v dejavnost gostinstva, ki nam je bila do tedaj tuja. Tako smo uredili vse potrebno, da se gostom poleg domače hrane ponudi tudi dobro počutje.

Ponudimo vam lahko suhomesnate izdelke (pršut, panceta, vratovina, tlačenka, suhe klobase, salame), kislo zelje in repo, pražen krompir, pečenice, svinjske zrezke, štruklje in domač kruh pečen v krušni peči. Ob vsej hrani pa se lahko odžejate s kozarcem belega in rdečega vina. Za aperitiv vam postrežemo s teranovim likerjem, borovničkami in višnjami, orehovcem in medežijami (to je zeliščni liker, ki je domača posebnost).