Osmica “Pri Krčarju”

Izletniška kmetija in osmica Pri Krčarju
Sela na Krasu 3
5296 Kostanjevica na Krasu

T: +386 5 30 80 442
M: +386 40 723 363
M: +386 40 723 353
E: p.sodnik@gmail.com
W: www.prikrcarju-osmica.si

Smo izletniška kmetija Pri Krčarju. Nahajamo se v Selah na Krasu tik ob križišču Sela na Krasu-Vojščica. Za najavljene skupine po dogovoru smo odprti vse leto. Dvakrat v letu pa imamo tudi osmico, v marcu ter v času martinjovanja. Ponujamo suhomesnate kraške dobrote (pršut, salama, zašinek, panceta …) ter kuhane jedi, jota, glavni krožnik (zelje, repa, krompir, prata, klobase, kožarice, pečena rebrca), kuhani štruklji manjka pa ne niti domač kruh iz krušne peči.

Sela na Krasu so strnjena vas na zahodnem robu Komenskega Krasa pod Strloko na nadmorski višini 231. Na vaškem trgu, kjer stoji župnijska cerkev Marijinega vnebovzetja, je tudi vaški vodnjak in obeležje v spomin na slovenskega profesorja in novinarja Filipa Perica.

Sela na Krasu je lahko za obiskovalce zelo zanimiva. Uživali boste v lepi naravi in čudovitem razgledu na Jadransko morje, ki je še lepši z bližnjega vrha Kremenjak. Poleg tega pa lahko obiščete še različne turistične in kulturne znamenitosti. Vzgonski veter, ki rahlo boža to pokrajino, privablja k nam tudi vedno več padalcev, ki mirno jadrajo po nebu in se predajajo pogledu na prekrasno pokrajino pod njimi.

V športnem parku se, poleg razgleda na morje, lahko na svežem zraku sprostite ob igranju nogometa, košarke ali balinanja, najmlajši pa se lahko igrajo na igralih. Pokrajina pa ponuja tudi številne druge razgledne točke, primerne za sprehode in kolesarjenje.